SELECT * FROM `blog` WHERE `date` <= '2019-02-19' ORDER BY `date` DESC VAN HOYE Centrale Verwarming en Zonnepanelen - Zele, Dendermonde, Sint-Niklaas, Gent

energie in de kijker

blog

03-01-2019

DE WONINGPAS

DE WONINGPAS

Sinds vorig jaar heeft de Vlaamse overheid de zogenaamde woningpas gelanceerd, een digitaal paspoort van uw woning! Dit betekent concreet dat u door in te loggen op de pagina van de vlaamse overheid, www.woningpas.vlaanderen.be, onmiddellijk tal van gegevens, attesten, keuringsverslagen uw woning(en) kan raadplegen. Vanaf 2019 zal men ook de mogelijkheid hebben om de gegevens rechtstreeks te delen, bijvoorbeeld met een architect,notaris, een kandidaat-koper, een aannemer,.. U vindt volgende info terug op in uw woningpas:

 Algemene gebouwinformatie zoals ligging, indeling, …

- Het vernieuwde EPC PLUS met renovatiestappenplan met kostinschatting 

- EPB-aangiftes van de woning

- Energie-informatie

- Bodemgegevens uit het Grondinformatieregister (GIR)

 - Zonnekaart Omgevingsinformatie:

- Overstromingsgevoeligheid, onroerend erfgoed, bestemming volgens gewestplan, … 

- Stappenplan: wat te doen bij (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren

 De mogelijkheden zullen alsmaar uitbreiden. Op termijn (wellicht niet meer voor 2019) zullen ook de reinigings- en verbrandingsattesten raadpleegbaar zijn via de woningpas, zodat wie een woning koopt ook een duidelijk zicht heeft op de onderhoudshistoriek van de verwarmingsinstallatie. Uw installateur zal deze rechtstreeks moeten doorsturen naar de Vlaamse overheid.

Wordt ongetwijfeld vervolgd....

 

02-01-2019

Lancering van het nieuwe EPC PLUS

Lancering van het nieuwe EPC PLUS

Sinds 1 januari 2019 spreken we van een "EPC plus" i.p.v epc, het epc is duidelijker vormgegeven dan voorheen!!  Voor u u als kandidaat koper/huurder betekend dit vooral dat het epc voortaan duidelijker beeld geeft van de woning op gebied van energieverbruik maar zal het epc ook een instrument zijn om kosten te begroten om de woning energiezuinig te maken!!