HR-, lage temperatuur- en condensatieketel

centrale verwarmingketel

Van Hoye plaatst ketels op zowel aardgas en stookolie, tevens de meest gebruikte energiebronnen voor centrale verwarming. Beide energiebronnen hebben zowel voordelen als nadelen. Maar als u het overweegt een nieuwe ketel te plaatsen, dan is het van belang het juiste toestel kiezen voor uw huis. Kies een verwarmingsinstallatie die aangepast is aan de grootte van uw woning. Een te zware installatie heeft immers geen zin, aangezien die zorgt voor rendementsverliezen.

Hoge-rendementsketels

Je kan flink wat besparen op je energiefactuur door te kiezen voor een hoogrendementsketel, te herkennen aan de labels HR+ en HR TOP voor gasketels en het Optimaz en Optimaz Elite label voor stookolieketels. De hogerendemententsketels zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd in vergelijking met vroeger. Ze behalen een hoger rendement dan de conventionele vewarmingsketels. Toch zijn er in vergelijking de laatste jaren ketels ontworpen die nog beter scoren qua rendement en milieuvriendelijkheid.

labels

Lage-temperatuurketel

Een Lage Temperatuurketel is in staat om de temperatuur van het water tussen 30° en 55°C te houden, zonder dat men hiervoor moet inboeten aan comfort. Een veel lagere watertemperatuur dan bij de gewone CV ketel resulteert in een behoorlijke verlaging van het verbruik, gezien ook het warmteverlies beperkt blijft. Een optimale afstemming van de verwarmingselementen zijn uiteraard noodzakelijk voor de goede werking van de Lage Temperatuurketel. Meestal opteert men dan ook voor wand- of vloerverwarming, hoewel ook de combinatie met overgedimensioneerde radiatoren of convectoren tot de mogelijkheden behoort. Bovendien is de Lage Temperatuurketel ook perfect te combineren met hernieuwbare energiebronnen die uitsluitend werken op lage temperaturen, denk maar aan de warmtepomp of zonne-energie systemen.

Condensatieketels

Bij een condensatieketel wordt de warmte van de rookgassen via een warmtewisselaar teruggewonnen waardoor men een hoger rendement behaalt wat resulteert in een lager brandstofverbruik. Men heeft zowel condensatieketels op gas als op stookolie. Beide halen een gelijkaardig rendement. Omdat aardgas geen zwavel bevat kan de waterdamp van de verbrandingsproducten in de ketel zelf condenseren. Bij een stookoliecondensatieketel gebruikt men dan ook best zwavelarme stookolie, zo vermijdt men de vorming van zwavelzuur. Condenserende stookolieketels kan men herkennen aan het Optimaz Elite-label. Enkel CV-ketels met een Optimaz Elite label betekent een garantie op een minimum verbrandingsrendement van 97,5%. Gascondensatieketels dragen een HR Top label. De twee voorstaande labels geven aan of de ketel voldoet aan strenge eisen inzake veiligheid en rendement. Op deze link naar berekeningstool voor het berekenen van de terugverdientijd van een condensatieketel.

De Merken

weishaupt

WEISHAUPT

Weishaupt maakt deel uit van de wereldleiders in het domein van branders en verwarmingssystemen. Wij hebben reeds jarenlange samenwerking met dit topmerk en zijn na al die jaren nog steeds meer dan overtuigd van haar betrouwbaarheid, kwaliteit en klantenservice. Hun ketels zijn qua design perfect integreerbaar in elk interieur.

rotex

ROTEX

Rotex is een Duits innovatief merk die reeds jarenlange koploper is met hun stookolie-condensatieketel en hun gascondensatieketel met ingebouwde zonneboiler. Voor installaties gecombineerd met thermische zonnepanelen raden wij u graag dit merk aan.

viessmann

VIESSMANN

Ook Viessmann is een merk waar wij reeds van bij de start van onze zaak met samenwerken. Het merk levert al jarenlang efficiente verwarmings-systemen op stookolie en gas.

vaillant

VAILLANT

Er zijn ook Vaillant-ketels, met degelijke en zuinige gaswand- of condensatiewandketels die ideaal zijn voor appartementen.