Centrale Verwarmingsketels

augustus 27, 2021 Activiteiten

U kan bij ons terecht voor installatie van verwarmingsketels in nieuwbouw en bestaande woningen!

Welke nu de beste brandstof is valt moeilijk te bepalen, gezien ze beide zowel voordelen als beperkingen hebben. Zowel bij gas- als stookolieketels is er een verschil in kwaliteit en prijs. Onze ervaring leert ons dat de klant beter af is met een degelijke ketel in plaats van de goedkoopste op de markt. Ons bedrijf plaatst dan ook betrouwbare ketels die hun meerprijs sneller terugverdienen, niet alleen door de lagere energiefactuur, maar tevens door haar langere levensduur. De ketels die zelf worden geplaatst door de Van Hoye technici zijn ook stukken veiliger en vertonen minder defecten en lekken, dan de doe-het-zelf installaties.

Wij staan garant voor kwaliteit en degelijkheid. Daarom werkt Van Hoye uitsluitend samen met Duitse topmerken. Merken met een uitstekende reputatie op vlak van betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie, zoals Weishaupt,Viessmann en Vaillant. Het zijn cv-ketels met een hoog rendement en een lage energiekost, en dus meer milieuvriendelijk.

We werken uitsluitend met merken die voldoen aan alle Europese normen inzake veiligheid en voorzien zijn van het Belgische kwaliteitslabels: Optimaz (voor mazoutketels) of HR+ (voor gasketels).

Aardgas

Van Hoye beschikt over het cerga-label. Het cerga-label is een kwaliteitslabel uitgereikt door Cerga voor professionele gasinstallateurs. Bijzonder voor cerga-installateurs is dat wij op de hoogte zijn van alle verplichtingen en veiligheidsvoorschriften inzake aardgasinstallaties. Het betekent ook dat wij onze aardgasleidingen kunnen keuren, wat onze klanten meteen een geld- en tijdsbesparing oplevert.

Stookolie

Wij zijn tevens erkend als Mazoutexpert, een label dat wordt uitgereikt aan ervaren plaatsers van stookolieketels.

CV Ketels op gas en stookolie

Een centrale verwarmingsketel maakt deel uit van een centrale verwarmingsinstallatie dat water op temperatuur brengt, waarmee de woonst opgewarmd kan worden. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd. Naast een cv-ketel voor de ruimteverwarming met al dan niet geïntegreerde boiler kan men ook opteren voor een combi-ketel die sanitair warm water aanmaakt bij warmtevraag. Dit systeem is energie-vriendelijker dan een gewone boiler, die constant water op temperatuur moet houden. Men kan ook opteren voor cv-ketel in combinatie met een zonneboiler, waarbij uw sanitair warm water wordt opgewarmd met behulp van zonne-energie. Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie. Het water wordt verhit met een brander. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water. De CV-ketel is aangesloten op een rookafvoerkanaal of schouw om de rookgassen af te voeren. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de keteltemperatuur.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een gelijkmatige verwarming van de vloer, met een lage temperatuur over een egaal oppervlakte. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Vloerverwarming wordt vaak opgenomen in een cv-installatie, in plaats van de gebruikelijke radiatoren. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer. Dezelfde technieken worden ook toegepast voor wandverwarming en plafondverwarming.

Radiator & Convector

Radiatoren worden gebruikt om warmte uit een doorstromende vloeistof af te staan aan langsstromende lucht. De warmte-uitwisseling gebeurt doorgaans volgens het tegenstroomprincipe: het warme water stroomt van boven en koelt af naar onder toe, terwijl de opgewarmde lucht langs de radiator omhoog stroomt (gezien warme lucht lichter is dan koude lucht). De radiator verwarmt de ruimte door warmtestraling, alsook door convectie. Een convector is een toestel die volledig werkt op het principe van convectie en veel minder stralingswarmte afgeeft.